apr 15, 2018 - Uncategorized    1 Comment

Gastpostje – De eerste poging

Mijn nichtje is de dochter van mijn middenste zus die blijkbaar de genen van mijn moeder heeft overgeërfd… 
Hier is haar eerste gastpostje op deze blog:

 

Bij mijn eerste zelfmoordpoging was ik een jaar of veertien.
Een hele zware poging kan je het gelukkig niet noemen want ik dacht dat ik met genoeg huis- tuin- en keukenmiddeltjes en een hoop pijnstillers wel dood zou gaan!

’s Avonds nam ik handenvol pillen en kroop in mijn bed in de hoop nooit meer wakker te worden. Wat was ik ontgoocheld dat dat niet het geval was en ik ’s morgens gewoon wakker werd, mottig als een hond wel te verstaan, maar ik was er nog…
Omdat ik er niks over durfde te zeggen tegen mijn moeder, sleepte ik mezelf dan maar naar school. Mijn klastitularis had al gauw door dat er iets serieus mis was en dus belandde ik op de EHBO-post van school, waar ze na lang aandringen eruit kregen dat ik pillen genomen had. Mijn moeder werd gebeld om me op te komen halen met de mededeling wat er gebeurd was.

Wat volgde was een moeder die me kwam ophalen aan school met een uitgestreken gezicht en me rechtstreeks naar mijn grootmoeder bracht waar de familieraad al samen zat om me de les te lezen over welk slecht kind ik wel niet was! Hoe kon ik mijn moeder zoiets aandoen, hoe kon ik nu zo’n domme dingen doen en ga zo nog maar even door!

De enige vraag die nooit in hen opkwam om te stellen is “Waarom deed ze het en wat kunnen we doen?” Het hele verhaal werd in de doofpot gestopt en na die dag werd er nooit meer over gepraat!
Hun visie erop: ik was een moeilijke puber op zoek naar aandacht, ik deed het alleen om mijn moeder dwars te liggen.

 

2,440 totaal aantal vertoningen, 10 aantal vertoningen vandaag

1 Comment

  • Wat vreselijk! Mijn dochter had op haar veertiende ook zelfmoordneigingen. Heel erg, ik heb dat dan ook heel ernsit genomen en hulp voor haar gezocht. Ik hoop dat je ondertussen met volle teugen van het leven geniet. Sterkte!

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!