apr 16, 2018 - Uncategorized    1 Comment

Het ladenkastje

Al héél haar leven heeft ons moeder de verdeel- en heersmethode toegepast.
Ze zorgde er systematisch voor dat haar drie dochters onenigheid kregen door leugens te gaan vertellen tegen de ene over de andere en dan weer iets anders tegen de ene. Dan waren we kwaad op elkaar en toen we daar iets over zegden tegen ons moeder wist ze van niks, had ze zoiets nooit gezegd, etc…
Dit werd uiteraard ook doorgetrokken eens er kleinkinderen waren.
Het is net alsof ze pas gelukkig is als ze verdeeldheid kan zaaien.

En dan zijn er de favorietjes, die wisselen vaak. Het ene moment ben jij het en het andere moment word je verguisd. Ik noem het het ladenkastje. Er zitten er in het bovenste laatje, in het middenste en uiteraard in het onderste laatje. Sommigen zitten zelfs onder de kast en geraken er helemaal niet meer vanonder! Moeder wisselt van favorietje zoals van paar sokken. Degene die haar het meeste naar de mond praten of haar het minst durven tegen te spreken hebben het lotje gewonnen!

Elk jaar in de periode voor Kerst zijn er spanningen in de familie. Elk jaar loopt iedereen op de toppen van zijn tenen tegen die tijd. Ruzies en spanningen worden in scene gezet door ons moeder, maar natuurlijk is ze zich nooit van enig kwaad bewust. En dan volgt met Kerst de grote verzoeningsshow, compleet met tranen en wurgknuffels. Wel, dit jaar heb ik geweigerd om er nog aan mee te doen. Ik heb het kerstfeest afgeblazen. Ik weiger om hier nog aan mee te doen.
Mama heeft drie dochters en een handvol prachtige kleinkinderen en achterkleinkinderen, elk met hun karakter en persoonlijkheid.
Stuk voor stuk de moeite om van te houden en te respecteren.
Waarom kan ze dat niet?
Waarom kan ze niet van ons houden zoals we zijn?

13,790 totaal aantal vertoningen, 75 aantal vertoningen vandaag

1 Comment

  • Ja , de vraag waarom? Ze zal zelf ook wat bagage meesleuren uit haar verlden die haar op de een of andere manier tot zo’n onmens gemaakt heeft.
    Wat natuurlijk niet wil zeggen dat het een excuus is voor haar irritante karakter. Sommige mensen jeunen zich soms zo in hun slachtofferrol! Er is weinig aan te veranderen. Je kan inderdaad maar heel hard zorgen dat je meer geniet van het leven dan wat je moeder van het leven bakt!

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!