mei 23, 2018 - Uncategorized    1 Comment

Prostaatkanker

De laatste maanden denk ik vaak aan papa, aan hoe zijn leven moet geweest zijn aan de zijde van mama. Zijn trots waren zijn drie dochters…
Ze heeft ons heel wat aangedaan, maar ik kan en wil me niet voorstellen hoe zijn leven er moet hebben uitgezien. Hij moest zich constant aanpassen aan haar of zijn leven zou een hel geweest zijn, dat weet ik wel zeker.

Jaren terug kreeg papa de diagnose prostaatkanker. Niet leuk voor een man om deze diagnose gesteld te krijgen… je mannelijkheid wordt aangetast, er doen allerlei verhalen de ronde: incontinentie, geen seksleven meer,…
Als je van prostaatkanker geopereerd wordt is de revalidatie lang en intens, maar papa was een vechter en had een zeer groot eergevoel. Mama liet echter geen enkele kans onbenut om papa voor schut te zetten waar iedereen bij was. Ze was blij dat de seks voorbij was. Ja, dat was over hoor, ‘het’ was nog maar zo groot en ze toonde ongeveer twee centimeter tussen duim en wijsvinger terwijl hij erbij zat. En de incontinentie… hij werd te pas en te onpas aangemaand naar het toilet te gaan en iedereen mocht horen hoeveel ‘ongelukjes’ ze al had moeten opkuisen, dat ze geen leven meer had, dat ze nooit ergens naartoe konden gaan, want dat hij anders in zijn broek deed… Alles terwijl hij erbij zat.
Ik heb me dikwijls kwaad gemaakt op haar hiervoor en toen was het antwoord “Het is toch waar zeker?” Dan beet ik haar toe “Dat kan best zijn, maar dat doe je niet! Je kleineert en denigreert je man niet als je hem graag ziet, punt.”
En dan was ze ineens weer de arme duts, die overal de schuld van kreeg en die totaal onbegrepen was… compleet in tranen over het onrecht dat haar weer was aangedaan door mij. Ik was hard en gevoelloos.

Eigenlijk verweet ze me precies datgene waar zijzelf zich aan bezondigde… hard en gevoelloos zijn.

19,765 totaal aantal vertoningen, 160 aantal vertoningen vandaag

1 Comment

  • Pf, amai wat een kutwijf. Echt, ik ben hier sprakeloos van. Arme man.
    Wat een verdriet moet die mens gehad hebben. Ik ben er niet goed van.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!