apr 24, 2018 - Uncategorized    3 Comments

Wat te doen?

Wat doe je als je moeder binnenkort 85 wordt en je al vijf maanden geen contact meer met haar hebt. Laat ik wel even duidelijk stellen dat die vijf maanden een bevrijding zijn.

Wat doe je als zij jou, je zus en haar man, je gezin,… al die tijd heeft genegeerd?
Geen verjaardagskaartje voor mijn schoonbroer of voor mijn man?
Geen opgestoken duimpje op Facebook, geen commentaar, ook niet als het over mijn kinderen gaat? Het zou een uitgestoken hand zijn… maar niks.
Terwijl er verder lustig geslijmd wordt op Facebook overal en bij wie het maar hebben wil (of niet).
Geen gelukwensen op onze 22e trouwverjaardag, niks, nada, nougatballen…
Dus heb ik mijn moeder de dag na onze trouwverjaardag van mijn Facebook gewipt, evenals middenste zus. Laten we zeggen dat ik het hen gemakkelijk heb gemaakt om ons te negeren. Nog een zorg minder. Alleen zou ik ze eigenlijk volledig moeten blokkeren zodat ik ook het geslijm niet meer kan zien.
Dat zal volgens mij gebeuren bij de volgende spreekwoordelijke druppel…
In reactie hierop hebben ze prompt oudste zus van hun Facebook gewipt… ???

Maar wat doe je nu dus als ze binnenkort 85 wordt?
En wat met moedertjesdag?

Verlagen we ons tot hetzelfde niveau?
Kopen we bloemen en laten we die afgeven?
Waarna ze vervolgens in de vuilnisbak zullen vliegen?
Sturen we een kaart?
Of doen we niks?
Ik denk hierbij ook aan mijn kinderen…
Moeilijk!

2,995 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

3 Comments

 • Wat moet men doen in deze moeilijke momenten? Respect betuigen!
  Een narcist zoekt naar alle mogelijke middelen om mensen tegen elkaar op te zetten en er dan zelf van te genieten. Dat is al zo vaak bewezen.
  Iemand die psychologisch zelfmoord pleegde heeft daar zijn redenen voor of behoefte aan. Respecteer die beslissing(en) en aanvaardt ze. Het is hun keuze en niet de onze. Koop desnoods een bloemetje en zet het ter herinnering in je eigen living om er jouw leven op te vrolijken. Zodra zij hun taak volbracht hebben mogen ze dan aan rusten op de composthoop om daar te zorgen voor nieuw leven.
  En ja als kinderen een kaartje willen sturen, laat hen dat dan doen want zij stuurden er vroeger misschien ook eentje naar Sinterklaas..
  Wedden dat die het ook niet las?

 • Helemaal akkoord met Ivan!waarom zou je er moeite voor doen als zij het ook niet doen?De kids kan je laten doen ervan wat ze willen!Maar voor de rest heeft het niks te maken met verlagen tot hun niveau,eerder met de bevrijding bij jezelf houden en genieten van de rust die je erdoor gevonden hebt!Waarom moet je bloemen laten afgeven aan mensen die het toch niet apprecieren en hoogstwaarschijnlijk het zelfs nog zullen zien als een overwinning of weer iets waar ze kunnen over klagen want dan zou het toch de klaagzang zijn dat je het zelfs niet aandurfde om die zelf te komen afgeven!En waarom een kaartje sturen welvoor Moederdag als je het anders aanvoelde?Moederdag en verjaardagen en alle andere feesten zijn dingen die geen verplichtingen mogen zijn!wel dingen die he doet omdat je er zelf goed bij voelt!xx

 • Het is in elk geval verstandig om de kinderen zelf te laten kiezen wat ze doen. Ik zou hen het liefst zo weinig mogelijk betrekken bij heel die historie. Ze zijn oud en wijs genoeg om te weten of zij het zelf de moeite vinden om met oma contact te houden. En wat te doen tov je moeder. Goh, doe wat je hart je insteekt, of luister naar je verstand. Een moeilijke keuze die niemand anders voor je kan maken. Ik hoop dat je er snel uit geraakt. Veel sterkte!

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!